Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000) EG/EH/EJ/EK/EM1 Discussion

problem with my B16A

 
Old 07-31-2004, 08:37 AM
  #1  
Thread Starter
 
compwc18's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: OR
Posts: 753
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default problem with my B16A

I have a 93 Civic Couep w/ a JDM B16A OBD1 and Im running into some problems.

When Im driving about 1/8-1/4 throttle my car tends to act like its struggling and it jumps forward and the tach bouces... Does anybody know what this could be from. This also happens when I just floor it. Also, my needles on my spedometer have been bouncing all over the place? Could my motor be going out??? Please help.....
compwc18 is offline  
Old 07-31-2004, 09:01 AM
  #2  
Honda-Tech Member
 
Andres-eh2's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Queens, NY, USA
Posts: 5,504
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

any CEL's?
Andres-eh2 is offline  
Old 07-31-2004, 09:12 AM
  #3  
Honda-Tech Member
 
k20GSR's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: cali
Posts: 470
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: problem with my B16A (compwc18)

What ecu are you running? mine did the same on jun ecu, I think.
k20GSR is offline  
Old 07-31-2004, 09:44 AM
  #4  
 
2000 MRP SI's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: chicago, Il, U S
Posts: 262
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

You know belive it or not my buddy had a 96 civic coupe and he had the same motor swap his gauges we're doiung the same thing he siad sumthing about there being an actual hole in his gauge cluster that made it do that...dont know if thatll help
2000 MRP SI is offline  
Old 07-31-2004, 09:46 AM
  #5  
I'm really 2slow
 
2fast4u831's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: near Laguna Seca CA, USA
Posts: 8,969
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

my cousin had that problem a while ago and it turned out to be his cat converter. Might wanna check that.
2fast4u831 is offline  
Old 07-31-2004, 06:14 PM
  #6  
Thread Starter
 
compwc18's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: OR
Posts: 753
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: (2FAST4U831)

i heard that it could be my cat... im running a mugen chippped p28 with only a stock b16 and ITR cams with a intake... no exhaust... still stock 93 DX exhaust...

could that be the problem??

also, since my ecu is running fuel rich would i be able to change that using a VAFC?
compwc18 is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
woodenchef
Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000)
3
08-18-2012 12:59 PM
B16Riot
Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000)
3
03-28-2011 12:21 AM
95civickid
Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000)
6
07-09-2007 06:53 PM
demdem
Tech / Misc
1
10-06-2005 05:42 AM
JDM-Vic
Tech / Misc
6
11-16-2003 05:10 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: problem with my B16A


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: