Go Back   Honda-Tech > Honda and Acura Model-Specific Technical Forums > Acura Integra
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 05-27-2012, 01:10 PM   #1
Honda-Tech Member
 
Join Date: May 2011
Location: Riverside,Ca
Posts: 37
iTrader Rating: (0)
Default car is in "limp mode"

Car recently went into "limp mode" and won't pass 2k rpms
My cel isn't on

It wus on before and got the code which was the tps and iat sensor
Fixed the iat sensor but the tps one never came back on

I've got the tps sensor just haven't changed it
Cus knowing honda
Yu fix one problem and another comes up

Car is a 92 integra with a b20v

Also I have a chipped p28 ecu with the launch control set at 2k rpms
(Don't ask me why, guy who I bought the chip from didn't put 4k)

What I'm guessing is that either the chip for the ecu went bad or something
Or
My tps finally gave out

Reminder my cel is NOT on

Any input would be greatly appreciated
Thanks
__________________
92 Teggy
LsV Built - SOLD
B20v - Current Build
OhGeeRize is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 01:12 PM   #2
EK9
 
Dc4LsTeG's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: so cal,ca
Posts: 5,270
iTrader Rating: (7)
Default Re: car is in "limp mode"

Jump the connector and see if any codes pop up
__________________
98 Civic Type R/Boosted B18C5
Dc4LsTeG is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 01:13 PM   #3
Honda-Tech Member
 
Join Date: May 2011
Location: Riverside,Ca
Posts: 37
iTrader Rating: (0)
Default Re: car is in "limp mode"

Btw I've shifted down from 4th to 2nd at about 30mph to see if I can pass 2k rpms
But after the 2k rpms I step on the gas and it doesn't do nothing till it drops below
__________________
92 Teggy
LsV Built - SOLD
B20v - Current Build
OhGeeRize is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 04:15 PM   #4
Honda-Tech Member
 
01oemTeggy's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: CA
Posts: 408
iTrader Rating: (0)
Default Re: car is in "limp mode"

Clogged,cat?
01oemTeggy is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 09:33 PM   #5
Honda-Tech Member
 
Double Agent's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Connecticut, USA
Posts: 240
iTrader Rating: (0)
Default Re: car is in "limp mode"

Sounds like the ECU is stuck in launch control. Do you know anyone with a similar setup that you can borrow their ECU?
__________________
It's difficult to take you seriously if you can't spell or form a full sentence.
The Underground www.xtl85.tumblr.com
http://www.youtube.com/user/Undergro...v?feature=mhee
Double Agent is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 10:04 AM   #6
j13
Honda-Tech Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 364
iTrader Rating: (2)
Default Re: car is in "limp mode"

This is why you never buy peoples halfazz projects, they throw it together, get stuck and sell.

Seems like something else is wrong, but the CEL isn't glowing. Check for more codes, also check for a code after it bogs at 2k. Best bet would be get another unchipped ECU.
j13 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 10:18 AM   #7
Honda-Tech Member
 
3rdtimecharmer's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: integra, Ca
Posts: 695
iTrader Rating: (0)
iheartvtec
Default Re: car is in "limp mode"

Try a different ecu maybe
3rdtimecharmer is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 05:48 PM   #8
Honda-Tech Member
 
Join Date: May 2011
Location: Riverside,Ca
Posts: 37
iTrader Rating: (0)
Default Re: car is in "limp mode"

Thanks for all the input guys

I already jumped the plug for the cel but nothing pops up
My friend had an obd0 ecu that was chipped also and I switched the chips but this time it wudnt pass 4krpms so that didn't work

I had another friend with the same setup
Except his p28 was chipped for a gsr
It ran and everything except the cel would stay on

I jumped it to get the code but the light just stays on
(I've got the code before so I wusnt doing it wrong)


After all that switching ecus and everything
I put mine back and its back to normal
Which is weird..
I'm assuming its gonna come back its just a matter of time before the ecu detects it again

A clogged cat....sounds reasonable because my car sounds really different
So imma see if I can get my pipping changed

Anyone in socal no anyone who chips ecus?
Thanks
__________________
92 Teggy
LsV Built - SOLD
B20v - Current Build
OhGeeRize is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 06:19 PM   #9
Technical Hero
 
HondaPartsHero's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Charlotte, NC, 28227
Posts: 8,756
iTrader Rating: (0)
Default Re: car is in "limp mode"

You need to try an ECU that isn't chipped and see what happens.
__________________
OBD1/2 SOHC/DOHC VTEC HARNESS
MINI ME SUBHARNESS
02 EXTENSION HARNESS
Hondapartshero.net
HondaPartsHero is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2012, 06:56 AM   #10
Honda-Tech Member
 
Join Date: May 2011
Location: Riverside,Ca
Posts: 37
iTrader Rating: (0)
Default Re: car is in "limp mode"

Should I try an obd 1 gsr ecu?
__________________
92 Teggy
LsV Built - SOLD
B20v - Current Build
OhGeeRize is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 12:51 AM   #11
Honda-Tech Member
 
Join Date: May 2011
Location: Riverside,Ca
Posts: 37
iTrader Rating: (0)
Default Re: car is in "limp mode"

Got a new tps
Cleaned throttle body out
Reset ecu
Car is running better
__________________
92 Teggy
LsV Built - SOLD
B20v - Current Build
OhGeeRize is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
99 accord, h22a4 swap, dreaded misfire... help? 99CcordMTF23 Hybrid/Engine swaps 3 12-23-2013 07:07 PM
5TH gen prelude limp mode helpp! stc876 Honda Prelude 6 09-02-2013 06:31 PM
issues with crome/disabling O2 racerpat94 Engine Management and Tuning 0 09-21-2008 06:57 PM
b18c1 in limp mode andrewd_89 Honda Civic/Del Sol (1992 - 2000) 0 05-20-2008 02:55 PM
CEL Code 15, limp mode, searched tons. . . please help! Juan_Mitosis Honda Civic/Del Sol (1992 - 2000) 4 01-31-2008 03:06 PM


Tags
b18, b20v, gsr, integra, vtec

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Join Honda-Tech.com

All times are GMT -8. The time now is 11:33 AM.



2014 Copyright, InternetBrands Inc.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Honda-Tech.com content, comments, or advertising. Honda-Tech.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Honda-Tech.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Emails & Contact Details