B16A speedometer/speed sensor problem - Honda-Tech - Honda Forum Discussion


B16A speedometer/speed sensor problem

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-03-2008, 12:22 PM   #1
Honda-Tech Member
Thread Starter
 
Richyrich1988's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pascagoula, MS, USA
Posts: 31
Default B16A speedometer/speed sensor problem

ok here it is. i have a 88 honda CRX with a JDM B16a with jackson racing supercharger and many other parts but my problem lies in my speedometer. the speedometer worked for about the first year i had it. i've had it for almost 3 years now. my RPM's work fine just speedometer. i have changed the speed sensor itself but that did not fix the problem so i think its in the wiring. also my gauge cluster is not the factory honda crx gauges. im not sure which they came from but redline is at 8 and top speed says 140. im pretty sure they go with the motor. my motor came out of a 91 crx i presume since its a true B16A not A1 or A2. from what i've heard they put B16A's in the 91 crx's. so when they did the motor swap they converted it from the classic speed cable to electric reading i guess cause the old cable is not in use. but i have spent hours on this and its beyond me any help will be greatly appreciated!!! thanks!!!! O and one more thing i forgot to mention. i have an aftermarket Zdyne ECU and my check engine light is on probably because the Speedo dosen't work but for some reason my VTEC still works despite the Speedo not working lol so i dont know why the speedo dont work but at least i have VTEC. anyway i would like to try and get the speedo back up and running. any help will be greatly appreciated!!!!

The Motor:






And here is the Speed Sensor


Modified by Richyrich1988 at 3:00 PM 10/3/2008


Modified by Richyrich1988 at 3:19 PM 10/3/2008
Richyrich1988 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2008, 01:10 PM   #2
Honda-Tech Member
Thread Starter
 
Richyrich1988's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pascagoula, MS, USA
Posts: 31
Default Re: B16A speedometer/speed sensor problem (Richyrich1988)

it turns out the cluster that's in my car is an Integra GSR cluster. just to let yall know what im dealing with.


here are some pics of the car and cluster




Modified by Richyrich1988 at 2:37 PM 10/3/2008

















Seats


Here is my Gauge Cluster




Modified by Richyrich1988 at 2:53 PM 10/3/2008


Modified by Richyrich1988 at 2:59 PM 10/3/2008


Modified by Richyrich1988 at 3:02 PM 10/3/2008
Richyrich1988 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
STOLEN.. Des Moines DC206R Northwest 47 10-12-2010 05:16 PM
aero,harness,controller,skunk2,gsr,GE,linkage,flyw heel,pumps shandy For Sale 4 03-29-2010 10:21 AM
Shorsh's For Sale Thread! SOCAL shorsh For Sale 48 05-28-2008 10:00 AM
95 Acura integra ls shell (salvage because of theft)$1400 obo & other GSR parts (need to sell a.s.a. LILSOWEK For Sale 2 05-26-2008 08:50 PM
95 Acura integra ls shell (salvage because of theft) taking offers LILSOWEK For Sale 16 05-18-2008 09:01 PM


Tags
b16, b16a, changed, crx, honda, location, problem, problems, sensor, spedometer, speed, speedmeter, speedometer, transmission, vtec, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 01:46 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: