Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000) EG/EH/EJ/EK/EM1 Discussion

Mysterious Hose.... (with vacum???)

 
Old 12-07-2004, 04:12 PM
  #1  
Honda-Tech Member
Thread Starter
 
Nick97hatch's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Portland, OR, USA
Posts: 261
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Mysterious Hose.... (with vacum???)

Engine is D16Y7. This Mysterious hose has NO place to hook up to. I went to 3 different dealers and looked at 97 hatchs. (Same as mine) They dont even have the hose at all?!?! Not even a hole for a hose. Maybe you know.

The hose is located on the far right intake runner. (if you had the hood up and were looking straight into engine bay) Where the runner makes its turn to go to the throttle body, right at that "kink". There is a small flat area (on the backside of runner). This is were the hose comes from.

The hose has vacum. When I plug it, the car boggs down. With it unpluged car SEEMS to run perfect. But I would think that cylinder would be running lean. (too much air)
Any tips?

NICK
Nick97hatch is offline  
Old 12-07-2004, 04:17 PM
  #2  
 
dogfood's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: saint clair shores, MI, USA
Posts: 608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Mysterious Hose.... (Nick97hatch)

any pics comming? Maybe a cruise control vacum hose. What exactly did you do to get this misc. hose dangling about?
dogfood is offline  
Old 12-07-2004, 04:21 PM
  #3  
Honda-Tech Member
Thread Starter
 
Nick97hatch's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Portland, OR, USA
Posts: 261
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Mysterious Hose.... (Nick97hatch)

Right by the black bracket



"What exactly did you do to get this misc. hose dangling about?"
Opened the hood

My car is 5sp by the way.
Nick97hatch is offline  
Old 12-07-2004, 04:32 PM
  #4  
Junior Member
 
bushfreakz's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 210
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

looks like your fpr vaccum hose..
bushfreakz is offline  
Old 12-07-2004, 04:38 PM
  #5  
H-T White Ops
 
Frozen E's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Nor Cal
Posts: 4,875
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I don't see it. I see your FPR vacuum line that taps into the back of your IM. Then there's that hard line coming off your FPR which is your fuel return line. That big brass looking fitting at the top right of the pic is your brake booster line I believe. Are you talking about that blue hose? Can you use paint and circle the hose you're talking about?
Frozen E is offline  
Old 12-07-2004, 05:08 PM
  #6  
Honda-Tech Member
Thread Starter
 
Nick97hatch's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Portland, OR, USA
Posts: 261
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: (IslandSi)

I dont know how to paint it sorry This is not my intake either, just a pic on the net
In between the brass fitting and the black bracket on the far right intake runner. The small "nub" right were the runner curves. The picture has NO hole for the hose.

Any one see it yet?

Nick
Nick97hatch is offline  
Old 12-07-2004, 07:41 PM
  #7  
Honda-Tech Member
Thread Starter
 
Nick97hatch's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Portland, OR, USA
Posts: 261
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Mysterious Hose.... (Nick97hatch)

anyone?
Nick97hatch is offline  
Old 12-08-2004, 03:58 AM
  #8  
H-T White Ops
 
Frozen E's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Nor Cal
Posts: 4,875
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default


That thing?

Disconnect the hose, plug the hole with some JB Weld or something, reset the ECU and see what happens.
Frozen E is offline  
Old 12-08-2004, 05:35 AM
  #9  
Junior Member
 
Boosted96EK's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Miami, FL, USA
Posts: 267
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: (IslandSi)

That might be for your PCV valve... I just went through the mission of swapping out my Y7 intake mani for the Edelbrock Performer X mani
Boosted96EK is offline  
Old 12-08-2004, 05:53 AM
  #10  
Honda-Tech Member
Thread Starter
 
Nick97hatch's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Portland, OR, USA
Posts: 261
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Mysterious Hose.... (Nick97hatch)

THAT IS IT!!!

I'll try to plug it and reset ECU after work. I'll post the results then also.

THanks
NICK
Nick97hatch is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: