Go Back   Honda-Tech > Honda and Acura Model-Specific Technical Forums > Honda Civic (2001 - 2005)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Honda-Tech!
Welcome to Honda-Tech.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Honda-Tech community today!


Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-22-2009, 09:48 PM   #1
JDM_ES2chick
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
JDM_ES2chick's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Glendale,AZ
Posts: 20
iTrader Rating: (0)
Default Itek hid's

i recently bought 9006 itek HID's for my 4dr civic they worked fine for the first week then only one would work we would switch the balast and the oppistie side would work.we took them back recieved brand new balast and the same issued occured. both bulbs work. so then we bought a realy kit thinking my car isnt supplying enough power and still the same issue is occuring. does anyone have any insight on this HID issue please im desperate for a solution
JDM_ES2chick is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2009, 09:53 PM   #2
DynastyRacer22
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
DynastyRacer22's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Rainy, WA, United State
Posts: 1,254
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to DynastyRacer22
Default Re: Itek hid's

maybe its a factory defect i would most likely go with a name brand or a well known company or even do a retrofit
__________________
I love the smell of burnt Rice
DynastyRacer22 is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2009, 10:07 PM   #3
franklinhid
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
franklinhid's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: in a garage, by ur house
Posts: 2,810
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to franklinhid
Default Re: Itek hid's

sounds like you are getting shitty quality hids.

ive been doing this for wayyy too long and seen it all.your car does not require a relay kit either.
franklinhid is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2009, 11:23 PM   #4
Circuit Star-29
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2003
Location: Searching...
Posts: 5,642
iTrader Rating: (0)
Default Re: Itek hid's

Check your fuses... had the same issue.
Circuit Star-29 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2009, 12:32 AM   #5
taggart_lumpy
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
taggart_lumpy's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: GONE FISHIN'
Posts: 932
iTrader Rating: (0)
taggart_lumpy
Send a message via AIM to taggart_lumpy Send a message via MSN to taggart_lumpy Send a message via Yahoo to taggart_lumpy
Default Re: Itek hid's

weird ive dealt with a ton of these kits and even used to sell them and have never had an issue
__________________
Nomad Industries
taggart_lumpy is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2009, 08:09 AM   #6
JDM_ES2chick
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
JDM_ES2chick's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Glendale,AZ
Posts: 20
iTrader Rating: (0)
Default Re: Itek hid's

the fuses are good checked Them. I had a friend tell me that its possibale its doin this cause my high and low beam run off two different circuits not fuelin the hids with enough power
JDM_ES2chick is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2009, 08:13 AM   #7
franklinhid
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
franklinhid's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: in a garage, by ur house
Posts: 2,810
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to franklinhid
Default Re: Itek hid's

nope.that is not the problem.
franklinhid is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2009, 08:13 AM   #8
Curiouz_G
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
Curiouz_G's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Fairfax, VA, USA
Posts: 3,314
iTrader Rating: (0)
Default Re: Itek hid's

Its not that. I ran HID's fine from Umnitza on my car just fine before I went for my retrofits. Its the kit. Get a quality kit or do a retrofit.
__________________
Daily grinder: 2008 BMW 335I Juicebox'd
Weekend thrasher: 2004 BMW M3 6spd Vortech Supercharged VT550+ (492whp @ 9lbs)
Curiouz_G is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2009, 11:22 PM   #9
Circuit Star-29
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2003
Location: Searching...
Posts: 5,642
iTrader Rating: (0)
Default Re: Itek hid's

H.I.D kits use less power to run the ballasts/igniters compared to standard holagen light bulbs.

If its not the ballasts, will a standard bulb work when you plug it in to that socket? you test for power at that plug?

Last edited by Circuit Star-29; 02-24-2009 at 11:31 PM.
Circuit Star-29 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2009, 09:03 AM   #10
tonykdee
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
tonykdee's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: NorCal
Posts: 401
iTrader Rating: (0)
Default Re: Itek hid's

Quote:
Originally Posted by Curiouz_G View Post
Its the kit. Get a quality kit or do a retrofit.
tonykdee is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2009, 12:58 PM   #11
JDM_ES2chick
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
JDM_ES2chick's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Glendale,AZ
Posts: 20
iTrader Rating: (0)
Default Re: Itek hid's

the orginal stock bulbs work perfectly fine im not to sure but i contacted the distributer and there going to help me out with the HIDS hopefully give me a new kit cause i think the kit is faulty
JDM_ES2chick is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2009, 10:27 PM   #12
DynastyRacer22
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
DynastyRacer22's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Rainy, WA, United State
Posts: 1,254
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to DynastyRacer22
Default Re: Itek hid's

i had to use my high beam to turn mines on..when its on low beam it flickers like a strobe light try getting a relay harness if anything
__________________
I love the smell of burnt Rice
DynastyRacer22 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2009, 07:29 AM   #13
em2power
Honda-Tech Member
2001 Honda Civic
 
em2power's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Texas, U.S.
Posts: 495
iTrader Rating: (0)
Default Re: Itek hid's

Check your grounds... that was my problem when i installed mine...
__________________
Low n' Slow \\m// Hook Em' Horns!
RIP Riley's DC2
em2power is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2009, 07:36 AM   #14
bronx finest
B*a*n*n*e*d
1997 Honda Civic
 
Join Date: Nov 2008
Location: GTL bro, GTL
Posts: 11,392
iTrader Rating: (0)
Default Re: Itek hid's

Quote:
Originally Posted by JDM_ES2chick View Post
i recently bought 9006 itek HID's for my 4dr civic they worked fine for the first week then only one would work we would switch the balast and the oppistie side would work.we took them back recieved brand new balast and the same issued occured. both bulbs work. so then we bought a realy kit thinking my car isnt supplying enough power and still the same issue is occuring. does anyone have any insight on this HID issue please im desperate for a solution
Them ES2/EM2s are really tricky with HIDs, what I did in my mother's ES2, was use the relay kit, wiring the trigger to the positive pole of the headlight relay within the OEM fuse/relay box, then just attach the relay kit to the battery and ground.

Otherwise, I couldn't get it to work and this was on many many different 7th gens. My method worked on every 7th gen I've installed on, and that's 5 out of 5.

Others will say the kit is 'subpar', or the car's wiring is bad, I have narrowed it down to be something to do with the cars electrical system and it not wanting to power the other side due to an imbalance.
bronx finest is offline   Reply With Quote
 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
9006, bulbs, garage, good, hid, hids, honda, installation, itek, kit, quality, replacement, solutions, system, systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -8. The time now is 09:32 PM.



2008 Copyright, InternetBrands Inc.
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Honda-Tech.com content, comments, or advertising. Honda-Tech.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Honda-Tech.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Emails & Contact Details