Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000) EG/EH/EJ/EK/EM1 Discussion

Problem with wiring

 
Old 09-16-2004, 01:58 AM
  #1  
Thread Starter
 
marissio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Riga, Latvia, Latvia
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Problem with Crank Position Sensor

Well... I have EG Civic `94. with D16Y8 (`98). Befor upgrade, my Civic was with D13B2 engine.

Main Parts:
* D16Y8 Engine
* D16z6 Intake manifold
* D16Z6 Wiring (engine)
* D16Z6 ECU
* D16Y8 Distributor

So far all is o.k. My auto runs very well, but I have a BIG problem: The CRANK POSITION SENSOR is going out of order (ECU shows the CODE 4).
I will try to ilustrate the problem: When my auto is hot (temp. NORM), and I`m not push the accelerator (~700rpm), my Civic is working for some seconds and then suddenly stifle. I turn on the Ignition and the Civic is working again.
I have change the CP sensor and my car was o.k (no ECU error codes) for a 1,5 monthes and now, the same situattion.

So, My technics can`t help me. PLEASE help with info. I think there is a problem in Wiring. Some thing is wrong, but I don`t now what.

Please post or send me by E-mail a WIRING DIAGRAMS FOR D16Y8 and D16Z6.

Info about My Civic: http://www.cardomain.com/id/marissio

My e-mail: [email protected]

Thank`s in advance



Modified by marissio at 2:41 PM 9/16/2004
marissio is offline  
Old 09-16-2004, 02:26 AM
  #2  
Senior Member
 
murmur9's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: louisville, ky, USA
Posts: 1,017
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Problem with wiring (marissio)

Isn't a z6 OBD1 and y8 is OBD2......?
murmur9 is offline  
Old 09-16-2004, 03:29 AM
  #3  
Thread Starter
 
marissio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Riga, Latvia, Latvia
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Problem with wiring (murmur9)

Yes Correct, that`s why I install all cabbles and Intake manifold from OBD1.
marissio is offline  
Old 09-16-2004, 10:50 AM
  #4  
Thread Starter
 
marissio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Riga, Latvia, Latvia
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Problem with wiring (marissio)

really no one can help me??
marissio is offline  
Old 09-16-2004, 10:54 AM
  #5  
Honda-Tech Member
 
sohcvtec1995's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Orlando, fl, US
Posts: 5,103
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Problem with wiring (marissio)

Not too sure on what the problem could be. It may be that for some reason the z6 parts are not woprking with the y8 parts. Or there could be a short somewhere. Have you tried a new ecu?
sohcvtec1995 is offline  
Old 09-16-2004, 10:47 PM
  #6  
Thread Starter
 
marissio's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Riga, Latvia, Latvia
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Problem with wiring (sohcvtec1995)

Yes, I have tried. My ECU is chipped, that`s mean, that`s my ECU don`t show me any CODES. When I changes ECU, the other one shows CODE 4.

I think, that`s there is a diference between D16Y8 and D16Z6 wiring. I know, that there was a difference, but there is more Where I can found a wiring diagrams for D16Y8 and Z6?
marissio is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bambam
All Motor / Naturally Aspirated
2146
10-08-2018 07:28 AM
Racegrunt
Hybrid / Engine Swaps
4
11-22-2016 02:18 PM
blake_mp
Vehicles for sale
0
10-21-2007 04:14 PM
JRteg
Acura Integra
1
08-24-2005 03:53 PM
accord20o1
Classifieds: Forced Induction
10
05-12-2004 09:41 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Problem with wiring


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: