Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000) EG/EH/EJ/EK/EM1 Discussion

Help with CEL 3, map sensor

 
Old 08-09-2004, 08:06 AM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
busta's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: WI
Posts: 137
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Help with CEL 3, map sensor

I just finished swapping out my z6 with the jdm d15b7...everything ran fine for a while and then the CEL came on with a code 3...i tried using a sensor off another d15b7 and my z6...but no luck...all vacuum line seem okay and know don't know what else to do...help!
busta is offline  
Old 08-09-2004, 08:46 AM
  #2  
Honda-Tech Member
iTrader: (1)
 
sonicivic's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: celina, ohio, usa
Posts: 342
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Help with CEL 3, map sensor (lilobusta)

I am also having map sensor problems mine is toast. on your d15b7 does it go on the intake manifold, or on the firewall? I have a d15 map sensor, from my old engine, ill trade ya for your z6 one. also are you clearing your ecu? under your hood there is a fuse box , pull the 7.5 amp fuse closest to the firewall this will clear your codes



Modified by sonicivic at 10:22 AM 8/9/2004
sonicivic is offline  
Old 08-09-2004, 08:49 AM
  #3  
Honda-Tech Member
 
Luserkid's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Cali
Posts: 12,653
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Help with CEL 3, map sensor (lilobusta)

Are you boosted? Boost is the number 1 reason to throw the map sensor off.
Luserkid is offline  
Old 08-09-2004, 08:58 AM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
 
busta's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: WI
Posts: 137
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Help with CEL 3, map sensor (Luserkid)

Luserkid...Nope no boost...thats how i blew my z6

sonicivic...i've tried other d15b7 sensors and still getting the cell and it goes on the manifold
busta is offline  
Old 08-09-2004, 08:58 AM
  #5  
Honda-Tech Member
 
Andres-eh2's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Queens, NY, USA
Posts: 5,504
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

check all vacuums and connect it directly to the nipple on the throttle body. resey ecu after each try
Andres-eh2 is offline  
Old 08-09-2004, 09:02 AM
  #6  
Honda-Tech Member
 
Luserkid's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Cali
Posts: 12,653
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: (Andres-eh2)

Did you reset your ecu after you swaped the sensor? If not try that with the B7 sensor in it.
Luserkid is offline  
Old 08-09-2004, 09:04 AM
  #7  
Junior Member
Thread Starter
 
busta's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: WI
Posts: 137
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: (Luserkid)

Yeah i did reset the ecu(unplug neg. for like 30 sec...right?) and all vacuum are on tight...i'll double check though...
busta is offline  
Old 08-09-2004, 10:54 AM
  #8  
Junior Member
Thread Starter
 
busta's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: WI
Posts: 137
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: Help with CEL 3, map sensor (lilobusta)

yup all vacuum lines are tight...what else? anyone?
busta is offline  
Old 08-09-2004, 02:25 PM
  #9  
Honda-Tech Member
 
Andres-eh2's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Queens, NY, USA
Posts: 5,504
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

before when i had the map code going off i would reset ecu for 30 seconds, nothing. dont know if it makes a difference but it worked after i unplugged the postive for 15 minutes
Andres-eh2 is offline  
Old 08-09-2004, 11:40 PM
  #10  
Junior Member
Thread Starter
 
busta's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: WI
Posts: 137
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Re: (Andres-eh2)

i'll have to try that in the morn.
busta is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
TeamRPM_ZC
Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000)
9
05-12-2009 10:58 AM
da9blk1
Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000)
21
03-16-2008 09:18 PM
newcut
Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000)
5
03-06-2008 04:53 AM
Radyjr
Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000)
5
07-07-2007 10:40 PM
Pete_SI
Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000)
5
03-22-2005 03:12 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help with CEL 3, map sensor


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: