Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000) EG/EH/EJ/EK/EM1 Discussion

Cluster constantly ticking

 
Old 04-25-2019, 11:42 AM
  #1  
Honda-Tech Member
Thread Starter
 
White_EG1's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: the rain state
Posts: 1,170
Default Cluster constantly ticking

I just installed led lights in my cluster and climate control, now when I drive with the lights on the cluster makes a ticking noise, in 3 sec intervals, constantly.

Happens when the car is moving and lights are on only. Lights on, car stopped, itís quiet.

Its a 95 del sol, recently replaced the cluster as well, it didnít do it before the leds. Anybody know whatís going on?
White_EG1 is offline  
Old 04-25-2019, 02:58 PM
  #2  
Honda-Tech Member
 
Krauthammer's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Idaho
Posts: 83
Default Re: Cluster constantly ticking

Originally Posted by White_EG1 View Post
I just installed led lights in my cluster and climate control, now when I drive with the lights on the cluster makes a ticking noise, in 3 sec intervals, constantly.

Happens when the car is moving and lights are on only. Lights on, car stopped, itís quiet.

Its a 95 del sol, recently replaced the cluster as well, it didnít do it before the leds. Anybody know whatís going on?
possible your trip/odometer counter gears got something in them or damaged
Krauthammer is offline  
Old 04-25-2019, 05:58 PM
  #3  
Honda-Tech Member
Thread Starter
 
White_EG1's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: the rain state
Posts: 1,170
Default Re: Cluster constantly ticking

Iíve had the cluster for a while from another car and never experienced anything with wrong with the trip meter or odometer. And it works fine
White_EG1 is offline  
Old 04-26-2019, 08:25 AM
  #4  
Honda-Tech Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 2,807
Default Re: Cluster constantly ticking

Does the rate of the ticking vary with the road speed?

The trip meter can make noise if it is stuck between numbers from not being reset properly.
mk378 is offline  
Old 04-27-2019, 05:28 AM
  #5  
O.G. triple O.G.
 
NVturbo's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: CHARLOTTE
Posts: 4,821
Default Re: Cluster constantly ticking

Can be the cluster. The original one I had, the speedometer would drop down to "0" and jump back to the current speed once in a while. I always thought it was something with the speed sensor on the transmission. I eventually replaced the entire cluster (with a lower mileage one) and hasn't had the issue since.
NVturbo is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: