Miss fire when engine warm - Honda-Tech - Honda Forum Discussion


Honda Accord (1990 - 2002) Includes 1997 - 1999 Acura CL

Miss fire when engine warm

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-07-2009, 11:22 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
famou55TAR's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 92
Default Miss fire when engine warm

I have a 90 accord. last week i put a timing belt, head and distributor in it. worked fine after that. yesterday, i noticed it missed alittle while driving. today. started fine, ran fine. as soon as it got warm it was missing bad. didnt want to stay idling. shut it off and it didnt start. came back a couple hours later. started fine. then miss fired when warm. could it be the main relay?
famou55TAR is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2009, 05:20 PM   #2
Honda-Tech Member
 
soon2bdropped's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,238
Default Re: Miss fire when engine warm

no main relay it wouldnt start at it.. would just crank no start. recheck everything you did last week that may have caused this. did you jump a tooth when installing timing belt? did you align the balance shaft correctly. alot of possibilites here.
soon2bdropped is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2009, 02:55 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
famou55TAR's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 92
Default Re: Miss fire when engine warm

the timing belt is should be aligned correctly, and so is the balance shaft. i checked that about 4 times before and after the timing belt. today i was looking at it. got it to stall, crank no start. and a code 15 came up.
it ran fine for a week. i would think if i had a problem that i would notice that right away. im going to check everything over tomorrow when i go back to work.
famou55TAR is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 01:30 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
famou55TAR's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 92
Default Re: Miss fire when engine warm

well. everything is good up to the ignitor. now should i be getter 12v to the ignitor or 14.4v. im thinking the the crappy aftermarket ignitor is over heating either by the engine or getting to much voltage to it.
famou55TAR is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Tags
2002, 90, accord, back, engine, fire, firing, heating, honda, hondatech, miss, misses, missfire, model, odyssey, warm

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 01:45 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: