Go Back  Honda-Tech - Honda Forum Discussion > Honda and Acura Technical Forums > Audio / Security / Video
Reload this Page >

Deck in Honda Civic 2001 won't save settings. How can I fix this?

Audio / Security / Video Sound Systems, Alarms, Electronics

Deck in Honda Civic 2001 won't save settings. How can I fix this?

 
Old 02-27-2011, 01:07 PM
  #1  
Trial User
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Default Deck in Honda Civic 2001 won't save settings. How can I fix this?

I installed a JVC MP3/WMA CD Car Deck (KD-R310) into my 2001 Honda Civic Sedan. I used this wiring guide http://www.the12volt.com/installbay/....asp~TID~35520 to install the deck because the wire colours in the car where completely different from what the colours where for the Deck.

All the speakers work. It powers on. The LED is on. The radio is functioning. Everything works just fine. The only problem is that when I turn the car off (not disconnect the battery), and then turn the car back on, all of the settings are reset.
The colour guide I used leaves out just one wire on the Honda and that is a red wire, I hooked that up to the antenna wire, but I tried the deck without it connected and the radio works without it, it uses a big black plug-in for the antenna.
I've tried different connections with the wires and nothing solves the problem of saving the settings.
Another thing that it does is when the deck is playing, when you turn on the headlights the audio is silent for a couple seconds and then it keeps on going.

Does anyone know what could be the problem?
KVan is offline  
Old 02-27-2011, 02:52 PM
  #2  
Honda-Tech Member
 
Cobb2819's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Southern California
Posts: 2,022
Default Re: Deck in Honda Civic 2001 won't save settings. How can I fix this?

swap the red and yellow wires on the JVC harness. that'll fix the memory issue
Cobb2819 is offline  
Old 02-28-2011, 06:27 AM
  #3  
fcm
Old Fart
 
fcm's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: kelowna, bc, canada
Posts: 26,173
Default Re: Deck in Honda Civic 2001 won't save settings. How can I fix this?

Ditto the above^^^ sounds like you do not have 12V constant on the yellow lead to the new HU... http://www.installdr.com/Harnesses/HA-Wiring.asp

The HUs yellow lead should be connected to the stock radio harness white/yellow, or better yet, run a fused 12ga from the batt. to behind the HU and connect the HUs yellow to it, it will supply more current to your aftermarket "high power" HU, don't forget to cap off the white/yellow, [not needed] if you run the 12ga. 94
fcm is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
deschlong
Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000)
70
09-30-2018 11:32 PM
Bustedf4i
Honda CRX / EF Civic (1988 - 1991)
8
01-31-2016 04:02 PM
deschlong
Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000)
102
11-15-2015 04:08 AM
White95SiHB
Audio / Security / Video
2
05-26-2011 08:18 PM
chikin pickle
Honda Accord (1990 - 2002)
0
08-27-2010 12:37 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Deck in Honda Civic 2001 won't save settings. How can I fix this?


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: