Go Back   Honda-Tech > Honda and Acura Model-Specific Technical Forums > Honda Accord (1990 - 2002)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Honda-Tech!
Welcome to Honda-Tech.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Honda-Tech community today!


Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-29-2012, 09:46 PM   #1
invader_zim
Honda-Tech Member
1991 Honda Accord
 
invader_zim's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: tampa, fl, 33607
Posts: 47
iTrader Rating: (0)
TableSaltZombie
Send a message via AIM to invader_zim
Default 91 Accord Transmission Problem

I start the car and put it in reverse and its fine, but when I put it in drive and start to move it starts to run fine for a couple inches then starts slipping and the "s" light blinks until i turn the car off again. I was hoping it might just be the solenoid or the trans computer but something tells me the trans is done. Any input is appreciated
invader_zim is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2012, 10:23 PM   #2
MAD_MIKE
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
MAD_MIKE's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: 94577
Posts: 3,541
iTrader Rating: (0)
Default Re: 91 Accord Transmission Problem

Quote:
Originally Posted by invader_zim View Post
I start the car and put it in reverse and its fine, but when I put it in drive and start to move it starts to run fine for a couple inches then starts slipping and the "s" light blinks until i turn the car off again. I was hoping it might just be the solenoid or the trans computer but something tells me the trans is done. Any input is appreciated
Pull out blue connector find out what code is. Click on H4A link in my sig.
MAD_MIKE is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2012, 10:50 PM   #3
invader_zim
Honda-Tech Member
1991 Honda Accord
 
invader_zim's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: tampa, fl, 33607
Posts: 47
iTrader Rating: (0)
TableSaltZombie
Send a message via AIM to invader_zim
Default Re: 91 Accord Transmission Problem

Thank you, I checked the codes and got code 1, 2 & 8. Im guessing that my shift solenoid needs cleaning? Going to go clean it and report back
invader_zim is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2012, 11:07 PM   #4
MAD_MIKE
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
MAD_MIKE's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: 94577
Posts: 3,541
iTrader Rating: (0)
Default Re: 91 Accord Transmission Problem

Keep in mind, if you looked over that link, that some 90-91 TCUs had bad capacitors/resistors. Before you pull solenoids out, carefully remove the TCU and inspect its capacitors and resistors.
MAD_MIKE is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2012, 10:05 AM   #5
invader_zim
Honda-Tech Member
1991 Honda Accord
 
invader_zim's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: tampa, fl, 33607
Posts: 47
iTrader Rating: (0)
TableSaltZombie
Send a message via AIM to invader_zim
Default Re: 91 Accord Transmission Problem

took out the tcu and inspected it, everything looks fine as far as that goes. going to be taking off the shift solenoid and cleaning it in a few minutes
invader_zim is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2012, 03:36 PM   #6
invader_zim
Honda-Tech Member
1991 Honda Accord
 
invader_zim's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: tampa, fl, 33607
Posts: 47
iTrader Rating: (0)
TableSaltZombie
Send a message via AIM to invader_zim
Default Re: 91 Accord Transmission Problem

Both solenoid assemblies have been cleaned and the only code now is code 8
invader_zim is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 12:51 AM   #7
MAD_MIKE
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
MAD_MIKE's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: 94577
Posts: 3,541
iTrader Rating: (0)
Default Re: 91 Accord Transmission Problem

Quote:
Originally Posted by invader_zim View Post
Both solenoid assemblies have been cleaned and the only code now is code 8
Did you check the resistance values of the solenoids coils? Check the connectors to them and your ground, should be on the front right corner on a metal bracket near the AT dipstick tube. Follow it directly from the negative battery cable.
MAD_MIKE is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 06:31 PM   #8
invader_zim
Honda-Tech Member
1991 Honda Accord
 
invader_zim's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: tampa, fl, 33607
Posts: 47
iTrader Rating: (0)
TableSaltZombie
Send a message via AIM to invader_zim
Default Re: 91 Accord Transmission Problem

Problem solved, it ended up being the sift solenoid. Replaced it andif shifts smoother than it did before. Thank you for your time and help!
invader_zim is offline   Reply With Quote
 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
91, accord, clean, code, codes, honda, problem, problems, pull, skipping, slipping, solenoid, trans, transmission

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -8. The time now is 08:46 AM.



2008 Copyright, InternetBrands Inc.
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Honda-Tech.com content, comments, or advertising. Honda-Tech.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Honda-Tech.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Emails & Contact Details