Go Back   Honda-Tech > Honda and Acura Model-Specific Technical Forums > Honda Accord (1990 - 2002)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Honda-Tech!
Welcome to Honda-Tech.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Honda-Tech community today!


Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-10-2009, 09:41 PM   #1
Blackout313
Junior Member
Garage is empty, add now
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 18
iTrader Rating: (0)
Default Bad transmission, solenoids or something else?

I have a 98 2.3 acura cl auto. It has 188,000 miles and Ive only had a problem with the throttle position sensor. Its still bad but im working on it. First off its totally stock. I haven't driven it in a day and the temp was 21 degrees today. I warmed the car up for 15 minutes and took it for a spin. I started to notice that in 3rd gear my car slows down and bogs. I took my foot off the gas and pressed the gas lightly. It sputtered and straighten it self out. Now im back to normal. Me being worried i turned around and went home. When i got a block from my house i stopped at the stop sign and tried to accelerate hard. The car said no, lol and sputtered. I sputtered half way down the block until i took my foot off and applied lightly again. The car straighten up again and i made it home.

Has anyone had this problem?
Could it be the weather?
Solenoids maybe?

Any help is greatly appreciated.
Blackout313 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 04:21 PM   #2
alkoholikwun
Honda-Tech Member
Garage is empty, add now
 
alkoholikwun's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: portland, or, USA
Posts: 528
iTrader Rating: (0)
Default Re: Bad transmission, solenoids or something else?

any CEL, or D4 (i believe) light blinking, indicating something wrong with tranny.
alkoholikwun is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 05:29 PM   #3
GhostAccord
Honda-Tech Member
1996 Honda Accord
 
GhostAccord's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: East Coast 506, Canada
Posts: 9,844
iTrader Rating: (0)
Send a message via MSN to GhostAccord
Default Re: Bad transmission, solenoids or something else?

Fix the TPS problem first and then you will be able to tell if there is anything wrong with your transmission. I'm going to guess that it is the bad TPS that is the root of the problem.
GhostAccord is offline   Reply With Quote
 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
2000, 96, 97, accord, bad, computer, honda, prelude, selenoid, signs, solenoid, solenoids, symptoms, tps, tranny, transmission

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -8. The time now is 08:12 PM.



2008 Copyright, InternetBrands Inc.
Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Honda-Tech.com content, comments, or advertising. Honda-Tech.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Honda-Tech.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Emails & Contact Details