Go Back   Honda-Tech > Honda and Acura Model-Specific Technical Forums > Honda Civic/Del Sol (1992 - 2000)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to Honda-Tech!
Welcome to Honda-Tech.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Honda-Tech community today!


Reply
 
 
 
submit to reddit
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 11-06-2008, 03:43 PM   #1
Honda-Tech Member
 
obuhmyuh's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: laguna niguel, ca, usa
Posts: 1,600
iTrader Rating: (0)
Send a message via ICQ to obuhmyuh Send a message via AIM to obuhmyuh
Default ignition output signal CEL #15

hey guys i had a code 9 the other day CYP sensor (cyl 1 sensor), so i bought and installed a new dizzy from AZ and i was driving home and my car just shut off and a code 15 popped up. I think there may be a wiring problem near my ecu, so i checked those wires out and fixed a couple.

Cliff notes:
95 del sol si (jdm sohc vtec JDMd15b obd1)
car wont start (but will everyonce in a while when i tinker with the wires but shuts off
CEL #15 ignition output signal

anyone have some expertise?
__________________
95 del sol si jdm d15b sohc VTEC, megan-racing headers, cat back-2.5" magnaflow, CAI, CROWER cam, skunk2 cam gear, BLOX IM, rebuilt head, ground control coilovers/tokica illumina's, jdm rear swaybar 23mm, black asr rear subframe brace, tuned at Church auto.
obuhmyuh is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 01:19 PM   #2
Honda-Tech Member
 
obuhmyuh's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: laguna niguel, ca, usa
Posts: 1,600
iTrader Rating: (0)
Send a message via ICQ to obuhmyuh Send a message via AIM to obuhmyuh
Default Re: ignition output signal CEL #15 (obuhmyuh)

bump
__________________
95 del sol si jdm d15b sohc VTEC, megan-racing headers, cat back-2.5" magnaflow, CAI, CROWER cam, skunk2 cam gear, BLOX IM, rebuilt head, ground control coilovers/tokica illumina's, jdm rear swaybar 23mm, black asr rear subframe brace, tuned at Church auto.
obuhmyuh is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 01:31 PM   #3
Raising the bar
 
RonJ@HT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Houston, Texas
Posts: 34,847
iTrader Rating: (0)
Default Re: ignition output signal CEL #15 (obuhmyuh)

Here's where to concentrate:

1) The igniter may be bad.

2) The Yel/Grn wire between the igniter and ECU may be bad (open or short).

3) The Blk/Yel wire between distributor 2P connector and ignition switch may be bad. There should be battery voltage with the key turned to ON(II).
RonJ@HT is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 01:34 PM   #4
Honda-Tech Member
 
obuhmyuh's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: laguna niguel, ca, usa
Posts: 1,600
iTrader Rating: (0)
Send a message via ICQ to obuhmyuh Send a message via AIM to obuhmyuh
Default Re: ignition output signal CEL #15 (RonJ@HT)

yeah all of my wires are hacked to bits around that area by my ECU. I tried using a different ECU as well...

sounds like im going to need a mutimeter, i checked for power at the yellow/green wire using a lightbulb and ground and it looks like theres power there (maybe insufficient though???), i literally had just replaced the dizzy when this **** happened and i was driving away from autozone, so im not thinkin its the dizzy too much since its new...
__________________
95 del sol si jdm d15b sohc VTEC, megan-racing headers, cat back-2.5" magnaflow, CAI, CROWER cam, skunk2 cam gear, BLOX IM, rebuilt head, ground control coilovers/tokica illumina's, jdm rear swaybar 23mm, black asr rear subframe brace, tuned at Church auto.
obuhmyuh is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2008, 01:06 AM   #5
Honda-Tech Member
 
obuhmyuh's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: laguna niguel, ca, usa
Posts: 1,600
iTrader Rating: (0)
Send a message via ICQ to obuhmyuh Send a message via AIM to obuhmyuh
Default Re: ignition output signal CEL #15 (obuhmyuh)

ttt
__________________
95 del sol si jdm d15b sohc VTEC, megan-racing headers, cat back-2.5" magnaflow, CAI, CROWER cam, skunk2 cam gear, BLOX IM, rebuilt head, ground control coilovers/tokica illumina's, jdm rear swaybar 23mm, black asr rear subframe brace, tuned at Church auto.
obuhmyuh is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2008, 07:45 AM   #6
Honda-Tech Member
 
obuhmyuh's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: laguna niguel, ca, usa
Posts: 1,600
iTrader Rating: (0)
Send a message via ICQ to obuhmyuh Send a message via AIM to obuhmyuh
Default Re: ignition output signal CEL #15 (obuhmyuh)

bumppp
__________________
95 del sol si jdm d15b sohc VTEC, megan-racing headers, cat back-2.5" magnaflow, CAI, CROWER cam, skunk2 cam gear, BLOX IM, rebuilt head, ground control coilovers/tokica illumina's, jdm rear swaybar 23mm, black asr rear subframe brace, tuned at Church auto.
obuhmyuh is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2008, 04:54 PM   #7
Honda-Tech Member
 
LS94tegra's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: columbia, sc, united states
Posts: 1,030
iTrader Rating: (2)
Default Re: ignition output signal CEL #15 (obuhmyuh)

hey did you ever figure this out? my buddy has the same problem but he has no spark, and throwing code 15.
__________________
My seller vouch threadhttp://www.honda-tech.com/zerothread/2140401
http://www.givescottadollar.com <---My new website
LS94tegra is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2008, 11:46 PM   #8
Honda-Tech Member
 
obuhmyuh's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: laguna niguel, ca, usa
Posts: 1,600
iTrader Rating: (0)
Send a message via ICQ to obuhmyuh Send a message via AIM to obuhmyuh
Default Re: ignition output signal CEL #15 (LS94tegra)

not yet, could use some help though...
__________________
95 del sol si jdm d15b sohc VTEC, megan-racing headers, cat back-2.5" magnaflow, CAI, CROWER cam, skunk2 cam gear, BLOX IM, rebuilt head, ground control coilovers/tokica illumina's, jdm rear swaybar 23mm, black asr rear subframe brace, tuned at Church auto.
obuhmyuh is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2009, 03:31 PM   #9
Honda-Tech Member
 
moknoy's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Manning the 60
Posts: 193
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to moknoy Send a message via Yahoo to moknoy
Default Re: ignition output signal CEL #15

I am having this problem now with my civic. Necro but answers will be great!
moknoy is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2009, 09:28 PM   #10
Honda-Tech Member
 
hialeahzbg's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: SoFlo
Posts: 1,879
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to hialeahzbg
Default Re: ignition output signal CEL #15

i have the same problem....ive changed the dizzy and ecu and still...im getting no spark...
__________________
SOHC my DOHC
hialeahzbg is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2009, 09:35 PM   #11
Raising the bar
 
RonJ@HT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Houston, Texas
Posts: 34,847
iTrader Rating: (0)
Default Re: ignition output signal CEL #15

Quote:
Originally Posted by hialeahzbg View Post
i have the same problem....ive changed the dizzy and ecu and still...im getting no spark...
Is the CEL on?

Does the Blk/Yel wire in the distributor have battery voltage with the key in ON(II)?

Does the Yel/Grn wire running between the igniter unit and ECU have continuity? What voltage does this wire have at the igniter unit with the key in ON(II)?
RonJ@HT is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2009, 09:11 AM   #12
Honda-Tech Member
 
hialeahzbg's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: SoFlo
Posts: 1,879
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to hialeahzbg
Default Re: ignition output signal CEL #15

Quote:
Originally Posted by RonJ@HT View Post
Is the CEL on?

Does the Blk/Yel wire in the distributor have battery voltage with the key in ON(II)?

Does the Yel/Grn wire running between the igniter unit and ECU have continuity? What voltage does this wire have at the igniter unit with the key in ON(II)?
the cars at a friends house and hes working on it but he hasnt been about to figure anything out...ima text him what u wrote...what if the blk/yel wire in the dizzy has voltage?
__________________
SOHC my DOHC
hialeahzbg is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2009, 09:18 AM   #13
Honda-Tech Member
 
hialeahzbg's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: SoFlo
Posts: 1,879
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to hialeahzbg
Default Re: ignition output signal CEL #15

ok he said it does not have power...
__________________
SOHC my DOHC
hialeahzbg is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2009, 09:25 AM   #14
Raising the bar
 
RonJ@HT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Houston, Texas
Posts: 34,847
iTrader Rating: (0)
Default Re: ignition output signal CEL #15

Quote:
Originally Posted by hialeahzbg View Post
ok he said it does not have power...
No power with the key in ON(II), right?

If so, the Blk/Yel wire is broken somewhere between the distributor connector and the ignition switch OR the ignition switch is bad. Have him check those two possibilities.
RonJ@HT is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2009, 10:40 AM   #15
Honda-Tech Member
 
hialeahzbg's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: SoFlo
Posts: 1,879
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to hialeahzbg
Default Re: ignition output signal CEL #15

AwEsome... I'll have him look at it.. Anything else it could be?
__________________
SOHC my DOHC
hialeahzbg is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2009, 10:46 AM   #16
Raising the bar
 
RonJ@HT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Houston, Texas
Posts: 34,847
iTrader Rating: (0)
Default Re: ignition output signal CEL #15

Quote:
Originally Posted by hialeahzbg View Post
Anything else it could be?
What year? Did he already inspect the Blk/Yel wire pins in the distributor connectors for damage? Does the windshield washer motor work?

Last edited by RonJ@HT; 07-31-2009 at 10:53 AM.
RonJ@HT is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2009, 11:34 AM   #17
Honda-Tech Member
 
hialeahzbg's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: SoFlo
Posts: 1,879
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to hialeahzbg
Default Re: ignition output signal CEL #15

It's a 95 rhd sir eg6
__________________
SOHC my DOHC
hialeahzbg is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2009, 11:39 AM   #18
Raising the bar
 
RonJ@HT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Houston, Texas
Posts: 34,847
iTrader Rating: (0)
Default Re: ignition output signal CEL #15

Quote:
Originally Posted by hialeahzbg View Post
It's a 95 rhd sir eg6
Okay. Any answers for the other two questions?
RonJ@HT is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2009, 11:42 AM   #19
Honda-Tech Member
 
hialeahzbg's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: SoFlo
Posts: 1,879
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to hialeahzbg
Default Re: ignition output signal CEL #15

He's gonna get home like 3 hours... I texted him wat u wrote...
__________________
SOHC my DOHC
hialeahzbg is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2009, 11:43 AM   #20
Honda-Tech Member
 
hialeahzbg's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: SoFlo
Posts: 1,879
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to hialeahzbg
Default Re: ignition output signal CEL #15

Can u pm me ur number so we can call u?
__________________
SOHC my DOHC
hialeahzbg is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2009, 09:52 PM   #21
Honda-Tech Member
 
hialeahzbg's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: SoFlo
Posts: 1,879
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to hialeahzbg
Default Re: ignition output signal CEL #15

Thanks!!! it fixed my problem!!!
__________________
SOHC my DOHC
hialeahzbg is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2009, 10:04 PM   #22
Raising the bar
 
RonJ@HT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Houston, Texas
Posts: 34,847
iTrader Rating: (0)
Default Re: ignition output signal CEL #15

Great. What was the solution?
RonJ@HT is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 06:49 AM   #23
Honda-Tech Member
 
hialeahzbg's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: SoFlo
Posts: 1,879
iTrader Rating: (0)
Send a message via AIM to hialeahzbg
Default Re: ignition output signal CEL #15

bly/ylw was ripped somewhere between the ecu plugs...
__________________
SOHC my DOHC
hialeahzbg is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2009, 10:37 AM   #24
Honda-Tech Member
 
eaddagwan's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: San Diego, CA US
Posts: 1,452
iTrader Rating: (0)
Default Re: ignition output signal CEL #15

Quote:
Originally Posted by hialeahzbg View Post
bly/ylw was ripped somewhere between the ecu plugs...
good stuff, im having the same issue here, hopefully i can see about just replacing the black/yellow wire all the way through. any advise going into it?
eaddagwan is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2010, 10:12 AM   #25
Honda-Tech Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 10
iTrader Rating: (0)
Default Re: ignition output signal CEL #15

hey i have the same problem...ive checked the blk/ylw wire and it has a current but am not sure how to test the igniter
killa94 is offline   Reply With Quote
 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
15, 88, 94, accord, acura, cel, civic, code, crx, honda, ignition, ignitor, integra, output, si, signal

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 hatch cel code 15 rollinhonda3 Honda Civic/Del Sol (1992 - 2000) 1 02-10-2013 06:14 PM
Mpfi swap problems please help!!! PLEASE I NEED MY CAR FIXED! 88efsedanlx Honda CRX / EF Civic (1988-1991) 9 12-10-2011 05:40 PM
90 honda accord sputters at idel superhatchbackbros Honda Accord (1990 - 2002) 1 04-25-2010 09:44 AM
94 integra cel code 15 Ignition Output Signal HELP greyejcoupe Acura Integra 0 08-01-2008 03:31 PM
Code 15 Ignition output signal... HELP UNDER PRESSURE Honda Civic/Del Sol (1992 - 2000) 9 11-21-2005 02:19 PM



All times are GMT -8. The time now is 01:07 AM.



2014 Copyright, InternetBrands Inc.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Honda-Tech.com content, comments, or advertising. Honda-Tech.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Honda-Tech.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Emails & Contact Details