Tach wont work properly with Aftermarket Ignition system! HELP - Honda-Tech


Tach wont work properly with Aftermarket Ignition system! HELP

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-20-2005, 09:16 PM   #1
Member
Thread Starter
 
ATgrills.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 1,263
Default Tach wont work properly with Aftermarket Ignition system! HELP

I still cant figure out my tach problem that ive been having for the past 3 months....
At first the tach would go all over the place at 3000RPM,, so I decided to run a DIRECT wire from the back of my stock tach to the distributor..
Now the stock tach is fine till 7000RPM then goes all over the place and frezes..

I have the MDS SCI PN 6300 Ignition mudule with a MSD cap and wire and a Crane PS91 Performance Ignition Coil

The motor RUNS 100% revs all the way up with no hesitation, even on the dyno it was fine since we where running the RPM's threw the Laptop.....

I dont know what t do anymore? I know the cluster was fine until I changed my complete motor set up!

PLEASE HELP!
Tyler

ATgrills.com is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 05:26 AM   #2
Member
Thread Starter
 
ATgrills.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 1,263
Default Re: Tach wont work properly with Aftermarket Ignition system! HELP (ATgrills.com)

ttt
ATgrills.com is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 07:11 AM   #3
Honda-Tech Member
 
DaveF's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Lansdale, PA
Posts: 16,906
Default Re: Tach wont work properly with Aftermarket Ignition system! HELP (ATgrills.com)

when i see a jumping tach, that is usually a sign of something wrong in the distributer.

have you checked all your connections? also try cleaning the distributor(on the inside, so there is no metal debis that can fly around giving off false readings.
DaveF is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 09:29 AM   #4
Honda-Tech Member
 
warrick's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 508
Default Re: Tach wont work properly with Aftermarket Ignition system! HELP (Dturbocivic)

clean up your grounds as well.
warrick is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 09:32 AM   #5
Honda-Tech Member
 
dustin's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: Sacramento, CA
Posts: 14,502
Default Re: Tach wont work properly with Aftermarket Ignition system! HELP (ATgrills.com)

Get rid of all the MSD stuff and then see if it works with stock ignition.
dustin is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 05:07 PM   #6
Member
Thread Starter
 
ATgrills.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 1,263
Default Re: Tach wont work properly with Aftermarket Ignition system! HELP (dustin)

I have 500WHP so I dont think my stock ignition will be suficient for my set up...

As for grounds I added 2 hypergrounds , one to the 12mm distributor bolt and one another one to the frame so I dont think ground is an issue anymore...

I didnt open the distributer because it was fine when the complete set up with the ignition was running in a 95 civic.....
and I didnt drop it or anything when I was switching it into my R......


argg please any other suggestions!
ATgrills.com is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2005, 08:26 PM   #7
Member
Thread Starter
 
ATgrills.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 1,263
Default Re: Tach wont work properly with Aftermarket Ignition system! HELP (ATgrills.com)

ttt
ATgrills.com is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2005, 08:38 PM   #8
Honda-Tech Member
 
Blown90hatcH's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Back in the dirty South! ATL
Posts: 20,008
Default Re: Tach wont work properly with Aftermarket Ignition system! HELP (ATgrills.com)

Quote:
Originally Posted by ATgrills.com
I have 500WHP so I dont think my stock ignition will be suficient for my set up.
Blah. My car made 500+ with a stock distributor and makes over 600 with a MSD blaster coil only. I tried to help you before by adding the resistor on your harness but you didn't try it.
Blown90hatcH is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2005, 08:50 PM   #9
Honda-Tech Member
 
anothaRRR's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Georgia
Posts: 942
Default Re: Tach wont work properly with Aftermarket Ignition system! HELP (Blown90hatcH)

Mine did that when I replaced my igniter with a older one, then I bought a brand new one and tach started working fine. I dont know if it was cause it was a obd1 part or what, im not sure..
anothaRRR is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rpm tach moves erratic than dies on h23a sosasauce Honda Prelude 7 07-12-2010 07:10 PM
tach drops to 0 after vtec hits vtec4deaththo Hybrid / Engine Swaps 2 02-07-2010 02:12 PM
tach does not work 92civiccxeglove Honda Civic / Del Sol (1992 - 2000) 3 12-25-2008 02:23 PM
aftermarket tach issue, bouncy tach rice is nice Tech / Misc 6 12-07-2004 11:26 AM
RPM test connector question GruvyTune Tech / Misc 5 01-29-2002 01:36 PM


Tags
aftermarket, crx, doesnt, ignition, msd, sci, stock, system, tach, tachometer, wont, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 12:25 PM.